Extruder OEE ve Performans Yönetim Sistemi

NİSAN 27, 2023

BAUTEK Ekstrüder OEE ve Performans Yönetim Çözümü

OEE (Overall Equipment Effectiveness), bir üretim ekipmanının performansını ölçmek için kullanılan bir metriktir. OEE, makine veya ekipmanın kullanılabilirliğini, performansını ve üretim kalitesini dikkate alır ve üretim sürecinin genel etkinliğini ölçmek için kullanılır. Bir ekstrüder sistemi için üretim performans OEE çözümü, ekipmanın çalışma performansını artırmak, kullanılabilirliğini optimize etmek ve kaliteyi artırmak için gerekli adımları tanımlayan bir sistemdir.

BAUTEK ekstrüder OEE çözümü, aşağıdakileri içermektedir:

  • Extruder Veri Toplama Modülü : Ekstrüder sistemindeki  üretim proses değerleri ve performansını ölçmek için veri toplama konumlandırılan sistemdir. Bu sistem, ekipmanın sıcaklık-basınç vb, çalışma süresi, duruş süresi, üretim hızı ve ürün kalitesi hakkında veri toplamaktadır.(Coperion Extuder OEE / Berstorff Extruder OEE gibi sistemler ile doğrudan habeleşebilen ve makinelere set değeri gönderebilmektedir)
  • Extruder Operasyon Arayüzü : Ekstrüder sistemindeki anlık ve geçmişe yönelik veriler, kullanıcı ihtiyacına bağlı operasyonel verileri yönetici, operatör, kalite yöneticisi, bakım personeline sunmaktadır.

  • Extruder  Analiz:  Ekstrüder sistemindeki toplanan veriler, OEE ölçümlerini hesaplamak ve performansı analiz etmek için kullanılmaktadır. Bu analizler, ekipmanın hangi alanlarda iyileştirilebileceğini belirlemek için kullanılır.

  • Extruder Operasyon Yönetimi : Ekstrüder sistemindeki toplanan anlık ve geçmişe yönelik verilerin analizlerden elde edilen sonuçlara dayanarak, bir optimizasyonu planı oluşturmaktadır. Bu plan, ekipmanın performansını artırmak, kullanılabilirliğini optimize etmek ve kaliteyi artırmak için gerekli adımları belirler.
  • Extruder Alarm Sistemi : Ekstrüder sistemindeki anlık ve geçmişe yönelik veriler üzerinden anormal durumlar tesbit edilerek kullanıcılara bilgilendirme gerçekleştirie

  • Extruder Operasyon Sürekli İyileştirme Modülü: BAUTEK Extruder OEE çözümü, ekstrüder sisteminin performansını sürekli olarak izler ve gerekli değişiklikleri yaparak sürekli olarak iyileştirme sağlar.

BAUTEK Ekstrüder OEE çözümü; üretkenliği artırmak, maliyetleri azaltmak ve kaliteyi artırmak için kullanılmaktadır.