OT Siber Güvelik

NİSAN 19, 2023

Endüstriyel otomasyon teknolojilerinde siber güvenlik, endüstriyel kontrol sistemlerinin (ICS) veya operasyonel teknolojilerin (OT) siber tehditlere karşı korunmasını sağlamak için alınan önlemleri ifade eder. Endüstriyel otomasyon sistemleri, enerji, su, telekomünikasyon, üretim ve ulaşım gibi kritik altyapıları yönetir ve bu nedenle siber saldırılara karşı savunmasızdır.

BAUTEK sunduğu OT siber güvenlik çözümleri endüstriyel otomasyon sistemlerinin bilgisayar korsanları, virüsler, kötü amaçlı yazılımlar, fidye yazılımları ve diğer siber tehditlere karşı korunmasını sağlamaktadır. Siber güvenlik korunma önlemleri çözümleri, aşağıdaki unsurları içermektedir:

  • OT Güvenlik duvarları (Firewall) : Endüstriyel kontrol sistemleri için özel olarak tasarlanmış güvenlik duvarları, siber saldırılara karşı koruma sağlar.Bautek tesis özelinde mevcut network mimari ve erişim prosedürlerine uygun çözüm üretmektedir.

  • Güvenlik yazılımı: Endüstriyel kontrol sistemlerinde kullanılan özel yazılımlar, güvenlik açıklarını tespit etmek ve kapatmak için kullanılabilir.Bautek tesis özelinde kullanılan yazılım ve donanımlardaki siber güvenlik açıklarını tesbit etmeyi yarayan uygun çözüm üretmektedir.

  • Yetkilendirme ve kimlik doğrulama: Yetkilendirme ve kimlik doğrulama, sisteme erişim izinlerini ve kontrolü sağlar.Bautek tesis özelinde Microsoft Active Directory vb yetkilendirme sistemleri kurabilmektedir.

  • Güvenli ağ tasarımı: Ağ tasarımı, otomasyon sistemlerinin güvenliğini artırmak için uygun bir şekilde yapılandırılmalıdır.Bautek tesis özelinde iyileştirme ve modernizasyona yönelik ağ mimarisi sunabilir.

  • Sistem izleme: Endüstriyel kontrol sistemleri, sürekli olarak izlenmeli ve sorunları tespit etmek için izleme yazılımları kullanılmalıdır. Bautek tesis özelinde sistemdeki transfer ve akışları sürekli takip ederek anormal durum tesbiti gerçekleştirir

OT siber güvenliği, endüstriyel kontrol sistemlerinin korunması için önemli bir konudur. Siber güvenlik önlemleri, endüstriyel otomasyon sistemlerindeki verilerin ve işlemlerin güvenliğini sağlar ve aynı zamanda işletmelerin itibarını korumaktadır. Detaylı bilgi için 0216 3920101 üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.