Wonderware AccesAnywhere Mobil WebScada Çözümleri

KASIM 27, 2019

Wonderware Mobil Scada Çözümleri

Endüstriyel otomasyon yazılımları konusunda 1987 yılından bu yana inovatif çözümler geliştirerek endüstriyel yazılım sektörüne yön veren Wonderware, HMI & SCADA çözümleri konusunda işletmelere ihtiyaçlarına yönelik farklı çözümler sunmaktadır. Wonderware kurulduğu tarihten itibaren Microsoft ile partner olarak çözümler geliştirmekte olduğu gibi Windows tabanlı ilk SCADA sistemini geliştirerek kullanıcılarına sunan firma olma özelliğine sahiptir.

Wonderware işletmelerin operasyonel ihtiyaçlarına yönelik sunduğu InTouch Web Client & InTouch Access Anywhere ürünleri ile işletme kullanıcıları mekandan, cihazdan ve zamandan bağımsız şekilde mobil kullanıcı tarafına herhangi bir kurulum işlemi yapmaksızın Scada uygulamalarına mobil olarak web browser üzerinden erişerek izleme ve kontrol fonksiyonları ile operasyonlarını yapabilmektedir.

Sistem tasarımı esnasında kodlama yapmaksızın sadece konfigurasyonlarla kullanıcı ve uygulama tanımlamaları yapılarak bu kullanıcılara mobil erişim sağlanmaktadır. Tasarım sırasında farklı kullanıcı seviyelerine göre hangi sayfa ve grafiklere erişebileceği sistemde tanımlanabilmektedir. Merkezde konumlandırılan Scada uygulaması server hizmeti sağlayacısı gibi davranarak mobil kullanıcılara gerçek zamanlı, geçmiş zamanlı verileri ve görsel dashboard arayüzleri sunmaktadır. Ayrıca merkezde konumlandırılan Intouch Scada mobil kullanıcıların alarm ve anormal durumları hızlı bir şekilde tesbit edebilmesi için durumsal farkındalık görsel kütüphanesini mobil kullanıcılara da sunmaktadır. Bu özelliği sayesinde operasyonel istenmeyen durumlar hızlı tesbit edilerek gerekli önlemleri almaları sağlanmaktadır. Mobil kullanıcıların erişim için kullanacağı cihaz donanımın web browser özelliğinin olmasının yeterli olması sistem maliyetini minimize etmektedir. Sistem akıllı telefon veya tabletler üzerinden erişimi desteklemektedir.

Intouch Scada ile birlikte mobil kullanıcıların ihiyaçlarına yönelik sadece izleme (InTouch Web Client) ve İzleme&Kontrol (InTouch Access Anywhere) gibi opsiyonları tercih edebilmektedir. Temel olarak mobil erişim özelliğini sahip olan bu iki ürünün fonksiyonel olarak birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır.