Bina Otomasyon Scada

ŞUBAT 13, 2022

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesi ve her geçen gün daha da ileriye gitmesi sayesinde, bina otomasyon sistemleri hayatımıza dahil olmuş hatta gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olma yolunda ilerlemektedir. Bina otomasyon sistemleri birçok farklı teknolojiyi bir arada kullanarak, ev ve ofis sahiplerine birçok fonksiyonel fayda sağlarken düşük enerji kullanımını hedefleyerek maliyetlerin düşürülmesine de yardımcı olmaktadır. Bina otomasyon sistemleri sıcaklık, nem, güvenlik sensörleri gibi birçok sensörü içerisinde barındıran uzaktan erişilebilir teknolojilerin bütününe verilen isimdir. Bina otomasyon sistemlerinde SCADA; ışıklandırma, havalandırma ve fan sistemleri, yangın ve acil durum kontrol sistemleri, asansör sistemleri, güvenlik sistemleri gibi birçok sistemi kontrol etmektedir.

BAUTEK Aveva Edge uygulaması ile HTML5 destekli olan bir cep telefonu, tablet, bilgisayar vb. bir cihaz ile kolaylıkla bağlanabilir, uzaktan izlemeyerek kontrolünüz altında tutabilirsiniz.

BAUTEK SCADA sistemleri dahili zengin grafik kütüphanesi ile verileri kolay anlaşılabilir grafikler haline getirmektedir. Aveva Edge, sahip olduğu zengin sürücü kütüphanesi sayesinde birçok marka, model ile entegre edilebilmektedir.  BAUTEK Aveva Edge, bağlantılı olduğu sensörler ile anormal durumları tespit ederek, alarm vermektedir ve bu alarm bilgilerini kayıt altına alarak, tarihsel bir düzen içinde PDF formatında atmaktadır. Bu sayede, geçmiş alarm verilerini inceleme imkânı sağlamaktadır. Aveva Edge, web Scada sistemleri herhangi ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymadığı için az maliyet ile çalışmaktadır.

  • Evinizde, binanızda veya iş yerinizde mevcut olan ışıkları, ısıtma ve soğutma sistemlerini, ev aletlerini kontrolünüz altında tutabilirsiniz.
  • Otomatize edilmiş sistemler ile eve siz gelmeden kombiyi ayarlayabilir, klimayı açıp-kapatabilir.
  • Kapıların kilitlenmesi, kombinin ayarlanması ya da prizde unutulan bir ev aletinin bağlı olduğu prize giden enerjinin kesilmesi gibi durumlarda kolaylıkla uzaktan müdahale edilebilirsiniz.
  • Aveva Edge, bunun gibi birçok konfor ve güvenliğe erişmenizi sağlarken enerji maliyetlerinizi azaltmanızı sağlamaktadır.