Pastörizasyon Scada Sistemleri

ŞUBAT 13, 2022

Pastörizasyon işlemi gıda sektöründe besinlerin içerisinde yer alan zararlı mikro organizmaların ısıtma yöntemiyle arındırılmasıdır. Özellikle süt sektöründe kullanılan bu yöntem sütün belli bir sıcaklık değerinde ısıtılması ile uygulanmaktadır. Tabii bu durum her ne kadar ağırlıklı olarak süt sektörü ile ilgili olan bir konuymuş gibi görünse de bütün gıda sektörünü etkileyen bir işlemdir. Ayrıca, meyve suyu ve ketçap gibi gıda sektörünün birçok alanında pastörizatörler kullanılmaktadır.

BAUTEK Pastörüzasyon Scada Sistemleri, çiğ sütün ısıtılmasından soğutumasına, peynir üretiminden krema üretimine kadar bütün süreçlerinizi kontrol edebilmenizi ve anormal durumlarda bildirim alabilecek şekilde ikaz verebilecek bir çözümdür. BAUTEK Pastörizasyon Scada ürünleri ile gıda sektöründe ürünlerin ısı kontrollerini uzaktan izleme ile yapabileceğiniz gibi olası aşırı ısınma vb. anormal durumlarda alarm alırsınız. Bu alarmlar PDF formatında tarihsel bir şekilde raporlanmaktadır. Meyve suyu pastörizasyonunda ise şurup pastörizasyon cihazını uzaktan izleme ile kontrol edebilmenizi sağlamasının yanı sıra meyve suyunun yapımında gerekli olan sıcaklığın ve soğukluğun oluşup oluşmadığını kontrol edebilme imkanı da vermektedir. 

pasteurizer-control-panel-500x500

BAUTEK Pastörizasyon Scada Sistemleri, uygulama üzerinde proses kontrolü için bir PLC, yiyecek ve içecek endüstrisinde hayati derecede önemli olan yüksek kaliteli pastörizasyon sağlamaktadır. Bu PLC, pastörizasyon sıcaklığını ve ısı eşanjörlerini izlemek ve kontrol etmek için sıcaklık girişlerine ihtiyaç duymakadır. Ayrıca vanaları açıp kapatmak ve işleme gircek olan ürünün pastörizasyon işlemi boyunca hareket ettiren pompaları çalıştırmak için dijital Girdi Çıktı işlemlerine ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca BAUTEK Pastörizasyon Scada Sistemleri, tek bir PLC'nin hem pastörizasyon hem de pastörizasyonlar arasında gerekli olan İşlemde Temizlemeyi (CIP) kontrol edebilmesi için birden fazla farklı ayarla çalışabilen bir PLC kullanılmaktadır.

Bu sayede alarmların ayrıntılarına kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. BAUTEK Pastörizasyon Scada modelleri PLC cihazlarınız ile haberleşirken, HTML5 destekli olan bütün cihazlarda (cep telefonu, tablet, bilgisayar vb.) entegre bir şekilde çalışabilmektedir. BAUTEK Pastörizasyon Scada modelleri zaman, marka, model, cihaz fark etmeksizin entegre bir şekilde çalışabilmektedir.