Kâğıt üzerindeki manuel veri girişlerini dijitale dönüştürmenin önemi nedir?
AĞUSTOS 03, 2022
Kâğıt üzerindeki manuel veri girişlerini dijitale dönüştürmenin önemi nedir?
Çoğu şirketin kâğıt ve excel tabloları gibi geleneksel veri toplama yöntemlerini kullanmaya devam etmesinin karşılaştığı mevcut zorlukları, bu yaklaşımların neden değişmesi gerektiğini ve dijitalleşmenin faydalarını ele alıyoruz.
İşletmelerin genelinde üretim ve bakım süreçlerinde olduğu gibi çoğu organizasyonel prosedürler de sistematik olmayan uygulamalar ile kâğıt üzerinde veya excel tabloları üzerinde doldurulmakta ve depolanmaktadır. Geleneksel uygulamalar ile veri toplama süreci; kâğıt ve bilgisayar gibi gerektirdiği uygulama araçları nedeni ile çeşitli kısıtlar oluşturmasına ek olarak oluşabilecek hatalı girişler için herhangi bir kontrol mümkün değildir. Depolama yöntemleri sistematik olsa bile değerli bilgilere ışık tutabilecek olan geçmiş verileri hızlı bir şekilde görüntülemek ve raporlamak mümkün değildir. Bazı durumlarda sahadan kâğıt ile toplanan verilerin excel tablolarına doldurulması iki kat iş yükü oluşturmaktadır. Özetle veri giriş süreçlerini geleneksel yöntemler ile yürütmek işgücü kaybına neden olduğu gibi özellikle kâğıt üzerinde yürütülen süreçleri için depolama alanı gerektirdiği gibi geçmiş verileri ışığında elde edilebilecek iyileştirmelere de engel olmaktadır.
İşletmelerde kâğıt üzerinde yürütülen tüm süreçlerin dijitalleştirilmesi özellikle prosedür işletme ve raporlama süreçlerini hızlandırmaktadır. Dijital ortamda işletilen prosedürler hızlı bir şekilde oluşturabilir, güncellenebilir ve işletme genelinde uygulanabilir. Veri girişleri sürecinde yapılan tanımlamalar ile toplanan verilerin doğruluğu ek bir yüke gerek olmadan kontrol edilir. Spesifik veri girişleri için tanımlanabilecek uyarılar sayesinde herhangi bir olağan dışı durum sürecinde hızlı bir şekilde harekete geçilir. Çalıştırılan prosedürler çeşitli filtreler ile raporlanabileceği için varlık ve operatör performansı kolay bir şekilde değerlendirilebilir.
OPER Mobile sayesinde herhangi bir ekstra araca gereksinim duymadan işletme genelinde kâğıt üzerinde işlettiğiniz tüm üretim, bakım ve kalite kontrol prosedürlerinizi dijital ortama taşıyabileceğiniz gibi kütüphanesinde tanımlı olan periyodik kontrol listeleri, kontrol ve katılım formları, ekipman kullanım talimatnameleri, İş Sağlığı ve Güvenliği prosedürlerini de özelleştirerek kullanabilirsiniz. Prosedürlerin doğru yerde ve zamanda, doğru kişi tarafından doğru yöntem ile uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Mobil cihazlar üzerinde çalışabilme özelliği sayesinde veri girişleri zaman ve mekân sınırı olmadan gerçekleştirebilirsiniz. Çeşitli raporlar ile varlık, operatör ve genel tesis performansını hızlıca değerlendirebildiğiniz gibi yapabileceğiniz karşılaştırmalar ile iyileştirme başlangıç noktasını hızlıca belirleyebilirsiniz.